Granntjejen Emilia bjöd på jättegoda kakor häromdagen. Det visade sig att vi har samma kokbok som de, så Julia bestämde sig för att baka chokladkolakakorna också.
Ca 20-25 kakor:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk siktad kakao
2 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1. Rör smör, socker och sirap riktigt poröst med elvispens degkrokar.
2. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Blanda.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i två bitar och rulla ut till längder. Platta till längderna rejält och räffla med en gaffel.
4. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
5. Låt längderna svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär gärna lite på snedden. Låt helst kakorna ligga kvar på plåten tills de är alldeles kalla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar