tisdag 20 januari 2015

Julias Zebrakaka

Julia följer några bakkanaler på youtube och igår fick hon inspiration till att göra en zebrakaka. Innehållet improviserade hon ihop helt själv idag efter skolan.

Knepet med att få till ett randigt mönster är att göra en ljus och en mörk smet och lägga i knappt 1 dl i formen i taget. Smeten puttas ut och det färdiga resultatet blir en zebrakaka!

Julia ville ha en lite kladdig kaka och det blev det också. Kanske lite väl platt, så receptet kan justeras till nästa gång. Då blir det kanske sockerkaksrecept som utgångspunkt. 

Till denna kakan var ingredienserna följande: 
1 ägg
1,5 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
0.75 dl vetemjöl
50 g smält smör
1 dl mjölk
0.5 msk bakpulver
smaksättning till smet 1 var 1 pressad lime

Smet 2 görs på samma sätt men smaksätts med 3 msk kakao istället för lime.

1. smöra och mjöla en form
2. vispa ägg och socker
3. smält smör
4. blanda ihop respektive smet med övriga ingredienser
5. häll i knappt 1 dl av smet 1, sedan knappt 1 dl av smet 2. Fortsätt så tills tills smeten är slut. 
6. Grädda i ca 25-30 min på 200 grader. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar