Ingredienser (48 stycken):
50 g jäst
125 g smör
5 dl mjölk
2 kuvert saffran
2 dl kesella
2 dl socker
0.5 tsk salt
15-18 dl mjöl
russin
1 ägg (till pensling)
1. Smula jäst i en bunke
2. Smält smör. Häll i mjölk och saffran och låt det bli 37 grader
3. Häll vätskan över jästen
4. Tillsätt kesella, socker, salt och nästan allt mjöl
5. Arbeta degen ca 5 min.
6. Jäs 30 min
7. Forma till lussekatter och pluppa i russin
8. Jäs 30 min
9. Pensla med ägg
10. Grädda i ugn 8-10 minuter (6 minuter i varmluftsugn), 225 grader
Nu får det gärna bli första advent så att vi kan få ännu mer julstämning. Och lite snö hade ju inte varit fel heller...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar