fredag 25 oktober 2013

Äppeljpaj

Idag kunde Ella tänka sig att baka äppelpaj. Hon hade fått baka det i skolan och visste precis hur det skulle gå till. Skalen skulle t ex vara kvar på äpplena hade hon fått lära sig, men vi tog fallfrukt, så skalen var inte alltid så fina. Efter mycket om om men gick hon med på att skala äpplena först.


Ingredienser:
4-5 äpplen skurna i klyftor
socker och kanel strös över

150 g smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 knivsudd salt
Blanda och lägg ovanpå äpplena
Grädda i ugnen 25 min, 200 grader

Pajen blir väldigt knäckig och god.
Serveras med vaniljvisp.

1 kommentar:

  1. Jättefin blogg med bra recept och fina bilder. Så duktiga flickorna är!
    Mina favoriter är smoothieglassen och müslin för att det är både nyttigt och gott!

    SvaraRadera