söndag 1 december 2013

Saffransskorpor

Till adventsfikat igår gjorde vi även saffransskorpor. Ella var givetvis med :-)
Jag har alltid trott att det skulle vara svårt att få till sådana skorpor (typ biscotti), men det var jättelätt.

Ingredienser: 
  • 100 g smör
  • 1 g saffran
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g vit choklad
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel, vit choklad i bitar och vänd ner det i bunken.
  4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


Testa själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar