söndag 19 januari 2014

Banan- och chokladmuffins

Gamla bananer på fruktfatet igen... Senaste veckan har vi redan gjort banankaka två gånger, så nu fick det bli något annat. Ella bläddrade i "Johanna fixar festen", hennes egen kokbok och hittade recept på bananmuffins. Det skulle egentligen vara valnötter i, men Ella påpekade att Julia tycker inte om nötter och föreslog att vi skulle ha i mörk choklad istället. Omtänksam lillasyster, eller hur?

Ingredienser (15 muffins):
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 mosade bananer
50 g mörk choklad, hackad

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Smält smöret och häll ner i smeten
4. Häll i mjölk, mjöl och bakpulver. Rör om försiktigt och blanda försiktigt ner de mosade bananerna och chokladbitarna
5. Häll smeten i muffinsformar
6. Grädda i ugn 15 minuter. Låt svalna


Muffinsformarna fick Ella i födelsedagspresent, och de kommer från Lagerhaus


Saftiga och goda muffins! Vill man kan man ha glacyr över, med lite lime och vanlijsocker i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar