söndag 12 januari 2014

Semlor

I vår familj är vi väldigt förtjusta i semlor och idag blev det äntligen dags för årets första hembakade semlor (köpta har det redan blivit en gång i år). Det är ju så mycket godare med hembakade!

Vi har ett jättebra recept, som verkligen kan rekommenderas.

Ingredienser 22 st:
150 gram smör
4,5 dl mjölk
100 gram jäst (2 paket)
0,75 tsk salt
1,5 dl socker
1 ägg
13-14 dl vetemjöl

1. Smält smöret och häll i mjölken. Låt bli 37 grader.
2. Smula jäst i en bunke och häll över smöret och mjölken. Rör.
3. Häll i resten. Arbeta degen. Jäs 30 min
4. Knåda degen och dela i 22 bitar. Rulla bullarna och jäs 15-20 minuter på plåten.
5. Pensla med ägg och grädda i ugn 8-10 minuter, 225 grader (6-7 minuter i varmluftsugn).

Skär av locken på bullarna.
Lägg i mandelmassa och klicka på grädden.
Lägg på locken och pudra över florsocker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar